PLATSER OCH UTFLYKTSMÅL I SORSELE KOMMUN

Planerar du ditt nästa äventyr i Sorsele? Välkommen hit! Här har vi samlat våra favoritfiskevatten, vackraste vandringsleder och storslagna utflyktsmål – ja, helt enkelt våra absoluta smultronställen – så att du ska kunna njuta fullt ut av att vara här. Oavsett om du vill vandra Kungsleden i Vindelfjällens naturreservat, fiska efter Ammarnäsöring i vår nationalälv Vindelälven eller ta med dig hela familjen på tur så lär du hitta något som uppfyller just dina drömmar. 

Vad sägs om magiska toppturer, brusande vattenfall, milsvida vandringsleder och ett fiske i världsklass? Eller kanske sol och bad, fatbikeäventyr eller storslagna vyer från en fjälltopp? 

Här har du allt serverat på ett magnifikt smörgåsbord med utflykter från norr till söder i vår vackra kommun.

skibbikken

Skibbikken är sandstranden med ljuvlig utsikt av fjällandskap. Stranden är rymlig och långgrund, ett sommarparadis för hela familjen! Här börjar även en lättvandrad vandringsled.

gimegolts

Gimegolts är Sorseles eget Grand Canyon! Den gamla kanjonen vittnar om spår från istiden. Här finns en kortare vandringsled och ett vindskydd med eldplats när du väl är framme. 

fiska i sorsele

Många kallar Sorsele för ett fiskeparadis! För en fiskare så erbjuder vi oändligt med möjligheter till riktigt bra fiske — både efter öring, harr, röding, gädda och lax.

Brudslöjan

Vattenfallet Brudslöjan ligger mellan Sorsele och Ammarnäs. En kortare, men brant, vandring uppför krävs för att besöka det. Du belönas dessutom med en grandios utsikt över Vindelälven.

Nalovardo

Nalovardo är ett variationsrikt fjällurskogsreservat med ett kalfjäll inramat av både Vindelälven och Laisälven, vackert beläget cirka 1,5 mil från Sorsele. Vi kan utlova en magnifik utsikt!

Gillesnuole

Jillesnåle, eller Gillesnuole kapell, är den äldsta helgedomen i Sorsele. Det ligger vackert beläget vid Storvindelns nordvästra ände, precis intill Ammarnäsvägen, cirka fem mil från Sorsele.

Tjulträsk

Mitt i Vindelfjällens naturreservat ligger Tjulträsk, startpunkten in till fjällvärldens alla vandringsmöjligheter. Härifrån kan du boka båttaxi för att ta dig vidare till ditt nästa äventyr.

Spår och leder

Vandra på Kungsleden i Vindelfjällens naturreservat, cykla vårt alpina fatbikelopp Nalovardo fatbike race eller åk skidor på längden eller eller på tvären i milsvida spår.

Potatisbacken

I Potatisbacken i Ammarnäs odlas potatis sedan 150 år tillbaka i uppförsbacke, för hand. Visste du att världens dyraste chips kommer härifrån? Missa inte grillplatsen med underbar utsikt på toppen!

övre juktådalen

Övre Juktådalen är ett paradis för flugfiskaren! Här finns öring i världsklass, men också sevärdheter som Viktoriakyrkan, Boetelforsen och en kulturhistorisk vandringsled som går till Kraddsele.

Hembygdsgårdar

Hembygdsområden är centrala mötesplatser för medborgare och besökare. I Sorsele kommun finns fyra hembygdsområden. En del av hembygdsområdena erbjuder olika lokalbokningar.

Ammarnäs kyrka

Fjällbyn Ammarnäs, mitt i Vindelfjällens naturreservat, har många viktiga historiska riksintressen. Den samiska kyrkbyn Lapplatsen och Ammarnäs kyrka från 1912 är två sevärdheter!