brudslöjan

Brudslöjan är ett populärt utflyktsmål. Både den fina utsikten och möjligheten att gå bakom ett vattenfall lockar! Utsikten över Storvindeln är magnifik, så den korta och branta vandringen är väl värd mödan. Det finns vare sig vindskydd eller eldplats, men packa ryggsäcken och en picknickfilt så kan du ta med dig och njuta av gott fika på plats. Ett tips är att besöka vattenfallet tidigare under våren då det är störst chans till stort vattenflöde då. 

Stigen upp till vattenfallet är ungefär en kilometer lång och bitvis brant och krävande. Några partier kan vara blöta efter regning väderlek. Första delen av stigen är emellertid inte så brant, men se upp så att du inte halkar på det lösa gruset den sista branta biten.

Hitta hit

Brudslöjan ligger ungefär halvvägs mellan Ammarnäs och Sorsele, strax väster om byn Svarttjärn. Det finns en diskret infart på höger sida av vägen med en liten skylt märkt Brudslöjan. Parkeringsplatsen är inte stor, så parkera med eftertanke.

Koordinater, parkeringen där stigen startar: WGS84: 65°48’27”N, 16°56’6”E WGS84 decimal (lat, long): 807381, 16.934921 SWEREF99 TM: N:7299803 E:588470