Skibbikken

SKIBBIKKEN

Skibbikken är hela familjens sandstrand. Här kan du både sola och ta ett dopp i Vindelälven. Stranden är rymlig och vattnet är långgrunt, vilket passar utmärkt även för de små. Skibbikken passar också bra om du vill ta en kvällspromenad med ett vackert fjällandskap i bakgrunden eller om du har har packat picknickkorgen för en dagsutflykt. 

Skibbikkeudden har en bred vy över Nedre Gauträsket, den södra delen av Storvindeln. Stranden är belägen ungefär 7 kilometer kilometer från Sorsele samhälle och det går en bilväg hela vägen fram. För dig som hellre vill vandra så kan du från Sorsele samhälle ta Skibbikkleden, som är en naturskön och lättvandrad led. Leden är 7,2 kilometer lång enkel väg och är perfekt för en dagsvandring. I normal vandringstakt tar det ca 1,5 timme. Leden är mestadels torr och märkt med röda markeringar.

Hitta hit

Från Sorsele samhälle följer du skyltarna mot Ammarnäs, väg 363. Efter ca. 7 kilometer ser du en skylt där det står Skibbikken. Sväng in på grusvägen och följ den fram till stranden.

Koordinater Skibbikkeudden: WGS84: 65°34’25”N, 17°29’34”E WGS84 decimal (lat, long): 65.573522, 17.492868 SWEREF99 TM: N:7274653 E:615005