PLATSER OCH UTFLYKTSMÅL I SORSELE KOMMUN

Planerar du ditt nästa äventyr i Sorsele? Välkommen hit! Här har vi samlat våra favoritfiskevatten, vackraste vandringsleder och storslagna utflyktsmål – ja, helt enkelt våra absoluta smultronställen – så att du ska kunna njuta fullt ut av att vara här. Oavsett om du vill vandra Kungsleden i Vindelfjällens naturreservat, fiska efter Ammarnäsöring i vår nationalälv Vindelälven eller ta med dig hela familjen på tur så lär du hitta något som uppfyller just dina drömmar. 

Vad sägs om magiska toppturer, brusande vattenfall, milsvida vandringsleder och ett fiske i världsklass? Eller kanske sol och bad, fatbikeäventyr eller storslagna vyer från en fjälltopp? 

Här har du allt serverat på ett magnifikt smörgåsbord med utflykter från norr till söder i vår vackra kommun.

Viktoriakyrkan

I Övre Juktådalen, mitt ute i skogen i väglöst land, ligger den majestätiska Viktoriakyrkan från 1936. Kyrkan nyttjas under sommaren för några få gudstjänster varje år. 

abmoberget

Abmoberget är ett av de sista stora sammanhängande vildmarkerna i Västerbotten nedanför fjällskogarna. Högt över havet med milsvid utsikt åt alla väderstreck – det är Abmoberget det! 

Benstampen

Den kulturhistoriskt värdefulla Benstampen är en gammal kvarn och benstamp från 1800-talet. Den ursprungliga gamla kvarnen är idag restaurerad och helt klart värd ett besök!

Gargån

Gargån bjuder in till både fiske och naturupplevelser! Det är ett av Vindelälvens största biflöden och du kan besöka både Jorbokksforsen och Trollforsen som bjuder på vackra miljöer.

Sandsjön/lomsele

Sandsjön & Lomselenäs ligger längs den vackra Juktådalen, fyra mil från Sorsele mot Storuman. Inom området finns det goda möjligheter till fantastiska jakt- och fiskeupplevelser.

blomsterlottas

Blomsterlottas var en exklusiv trädgård i Ammarnäs fjällmiljö på 20-talet med tusentals växter. Idag kan du besöka en restaurerad version av den historiska trädgården.

Jubmovare

Juobmovare var den första nybyggarbosättningen i Tjulträskdalen. Blomsterängen är den artrikaste av alla ängar i Ammarnäsområdet. Än idag slås ängen manuellt med lie.